Makkarakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)40 g    152 kcal0,2 g2,6 g16 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai120 g  12 rl1,9 dl420 kcal14 g85 g2,5 g3,6 g
Lihaliemikuutio Maggi22 g    62 kcal2 g1,5 g5,1 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kalkkunanakit (Atria), annos 28g400 g    400 kcal48 g10 g19 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1882 g    1061 kcal66 g105 g43 g6,9 g
Ravintosisältö / annos314 g    177 kcal11 g17 g7,2 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal3,5 g5,6 g2,3 g0,4 g
Pilko nakit ja paista pannulla niin että saavat väriä ja laita sitten kattilaan.

Kuullota sipuli ja laita makkaroiden sekaan.

Laita rasva pannulle ja anna sulaa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruskista ne (älä anna palaa!!) Kun jauhot ovat kauniin ruskeat lisää pannulle vesi sekä lihaliemikuutiot ja sekoita niin että seoksesta tulle tasainen.

Lisää sitten seos makkaroiden ja sipulin kanssa kattilaan ja anna niiden vielä kiehuskella kattilassa väh. 15 min. ajan.