Letut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 160 g  16 rl2,5 dl549 kcal16 g112 g1,9 g5,6 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45 g    405 kcal0 g0 g45 g0 g
Suola, annos 3g1.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 25 g8,3 kpl6,3 tl2,1 rl0,3 dl102 kcal0 g25 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
842 g    1278 kcal37 g147 g58 g5,6 g
Ravintosisältö / annos84 g    128 kcal3,7 g15 g5,8 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    152 kcal4,4 g17 g6,9 g0,7 g
3 dl


maitoa


2 dl


kivennäisvettä
(vichyä)


2


munaa


2,5 dl


vehnäjauhoja


1/2 tl


suolaa


3 rkl


sokeria


1 tl


vaniljasokeria


3 rkl


voisulaa / öljyä
Ohjeet

10 annosta

-Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

-Vatkaa mukaan maito, Vichy, jauhot ja loput raaka-aineet
-Anna lettutaikinan turvota liinalla "peitettynä" vähintään 30 min.
-Paista letut suht.

kuumalla pannulla (n. 8 kpl).

-Tarjoile jäätelön tai marjojen kera.