Sveitsiläinen maalaisleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g400 g    1220 kcal39 g245 g8 g58 g
Vehnäjauho puolikarkea 650 g  65 rl10 dl2230 kcal66 g455 g7,8 g23 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1610 g    3739 kcal108 g701 g46 g83 g
Ravintosisältö / annos101 g    235 kcal6,8 g44 g2,9 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    232 kcal6,7 g44 g2,9 g5,1 g
Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.