Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa300 g0,9 kpl   51 kcal1,2 g7,5 g1,8 g2,1 g
Suola, annos 3g20 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi, tumma100 g    320 kcal0,1 g74 g0 g0 g
Auringonkukansiemen 100 g  6,7 rl1 dl594 kcal23 g13 g50 g6 g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)1500 g    5250 kcal210 g990 g45 g75 g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g45 g    405 kcal0 g0 g45 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2776 g    6620 kcal234 g1084 g141 g83 g
Ravintosisältö / annos174 g    415 kcal15 g68 g8,9 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    238 kcal8,4 g39 g5,1 g3 g
Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.