Hamilton squash (jamie oliver)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kurpitsa 800 g1,3 kpl   127 kcal6 g16 g0,8 g16 g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g5 g    15 kcal1,5 g1,8 g0,2 g0 g
Oliiviöljy 56 g 11 tl4 rl0,6 dl495 kcal0 g0 g56 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5 g0,9 kpl   3,6 kcal0,3 g0,6 g0 g0,1 g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g10 g    13 kcal0,3 g2,1 g0,6 g1,4 g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 40 g    91 kcal2 g7 g5,6 g2,3 g
Basmatiriisi Pirkka100 g    350 kcal7,6 g79 g0,8 g0 g
Pinjansiemenet, Parrots30 g    186 kcal8,7 g3,9 g17 g1,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1100 g    1295 kcal27 g113 g81 g22 g
Ravintosisältö / annos275 g    324 kcal6,8 g28 g20 g5,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    118 kcal2,5 g10 g7,3 g2 g
1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin