Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g874g245kcal5.2g52g1.7g21.9g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g156g606kcal51.5g0g44.3g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g250g82kcal8.2g12.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 44g19kcal4.3g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g38g274kcal0.4g0.4g30g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2760g2536kcal141.8g147g152.2g44.6g
Valittu annoskoko1380g1268kcal70.9g73.5g76.1g22.3g
Annoskoko puolitettuna690g634kcal35.5g36.8g38.1g11.2g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146868