Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800g169kcal9.6g27.2g1.6g16.8g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g200g256kcal29.8g0g18g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g8g72kcal0g0g8g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Siirappi 70g211kcal0.1g51.8g0g0g
Soijakastike 30g18kcal1.6g2.8g0g0g
Korppujauho 13g46kcal1.3g9.4g0.1g0.7g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g165g91kcal5.1g10.6g3.3g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g300g366kcal7.2g74.1g4.5g6g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g200g278kcal38g0g14g0g
Lihaliemikuutio Maggi5.5g15kcal0.5g0.4g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3980g3150kcal191.6g371.8g102.4g53.8g
Valittu annoskoko1990g1575kcal95.8g185.9g51.2g26.9g
Annoskoko puolitettuna995g788kcal47.9g93g25.6g13.5g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364