Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali141g30kcal1.7g4.8g0.3g3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha30g49kcal5.6g0g3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli 4.4g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3.7g11kcal0g2.7g0g0g
Oivariini, 60 (100g)1.1g6.1kcal0g0g0.7g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)1.1g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana452g205kcal15.2g17.4g8g7g
Valittu annoskoko226g103kcal7.6g8.7g4g3.5g
Annoskoko puolitettuna113g51kcal3.8g4.4g2g1.8g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.8g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306055