Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)270g178kcal40.5g0g1.9g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)375g386kcal63.7g6.4g10.5g0g
Seitiä kuutioina450g414kcal85.4g0g4.5g0g
Tilli tuore23g5.9kcal0.8g0.2g0.2g0.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)165g50kcal1.6g9.9g0.3g1.6g
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Oliiviöljy (de cecco)4.8g40kcal0g0g4.4g0g
Purjosipuli210g40kcal3.8g5g0.4g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5916g2392kcal399.6g67.6g45.2g19.2g
Valittu annoskoko2958g1196kcal199.8g33.8g22.6g9.6g
Annoskoko puolitettuna1479g598kcal99.9g16.9g11.3g4.8g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770