Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g497kcal56.9g0g30g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl30g102kcal4.2g16.8g2g3.3g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g30g10kcal1g1.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu102g128kcal11.2g0.3g9.2g0g
Timjami 0.7g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1038g1708kcal148.4g42.8g105.2g9g
Valittu annoskoko519g854kcal74.2g21.4g52.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna260g427kcal37.1g10.7g26.3g2.3g
Arvot/100g100g165kcal14.3g4.1g10.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368857