Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3800g802kcal45.6g129.2g7.6g79.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Sipuli 120g36kcal1.5g5.8g0.2g2g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 100g302kcal0.1g74.1g0g0g
Oivariini, 60 (100g)30g165kcal0.3g0.3g18g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)30g25kcal2.9g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12192g5538kcal409.6g473g213.2g183.6g
Valittu annoskoko6096g2769kcal204.8g236.5g106.6g91.8g
Annoskoko puolitettuna3048g1385kcal102.4g118.3g53.3g45.9g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306055